Fire en care trainingen

Alle trainingen

GLOBAL-CONTACT.png
gecertificeerd

SPOT TRAINGEN

1e bhv training
waarom SPOT trainingen
redline.jpg

Via SPOT trainingen bied ik een breed scala aan gecertificeerde trainingen aan. Dit gecombineerd met mijn jarenlange ervaring als trainer en opleider maakt dat u bij SPOT trainingen aan het juiste adres bent.

Het trainingsaanbod bestaat uit;

  • BHV, basis en herhaling
  • Ploegleider BHV basis en herhaling
  • BHV Evenementen
  • Stop de Bloeding
  • Eerste hulp bij drank & drugs (EHBD)
  • Agressie reductie (OMA)                                                           Daarnaast verzorg ik ook alle aan de beveiligingsopleiding gerelateerde theorie en praktijk trainingen

Trainingen in Amsterdam worden gedaan in de goed geoutilleerde lesruimte van International Security Agency in Amsterdam Noord, voorzien van de modernste communicatie apparatuur en airco.

Bij Trainingen/cursussen met meerdere personen gelden andere tarieven.

Tevens kunnen trainingen ook op locatie gegeven worden.

Neem hiervoor contact met mij op.

Ingeschreven bij de KvK te Leeuwarden onder nummer 78397243 alwaar de leveringsvoorwaarden ook zijn gedeponeerd.

Trainingen op locatie
redline.jpg

Agressie reductie (O.M.A.)

Door de verharding in de maatschappij kan iedereen die met bezoekers in aanraking komt geconfronteerd worden met een of meerdere vormen van agressie. Een confrontatie met agressie doet wat met je. Maar wat is nou een juiste manier om hierop te reageren? In deze interactieve training leert de cursist om in een zo vroeg mogelijk stadium de verschillende vormen van agressie te herkennen. Daarbij leert de cursist ook hoe hij/zij de agressie kan reduceren (verbaal). Dit alles in een combinatie van klantgerichtheid en grens stellend gedrag (verbaal) te handelen.

Aan de hand van diverse oefeningen leert de cursist de non-verbale communicatie van de agressor, maar ook wat het bij de cursist zelf doet, in kaart te brengen. Doormiddel van zelf controle leren ze om deze agressie te reduceren zodat ze uit de spanning van de reactie kunnen stappen en een juiste inschatting en keuze maken.

Deze training is een beproefde manier/tool die aantoonbaar het ziekteverzuim in bedrijven heeft doen dalen en is uitermate geschikt voor bedrijven in de Retail, horeca & beveiliging. Maar ook overheden hebben deze trainingen bij mij gevolgd.   

Bij deze training wordt ook gewerkt met een trainingsacteur die ook NIKTA opgeleid is.

Fucking work
Factory Workers Fighting
Manual Worker Helping Injured Colleague In Construction Site
An unconscious man worker lying on the floor after accident on the construction site.
Trainingen op locatie
redline.jpg

Stop de bloeding

Stop de bloeding en redt een leven is een training van twee uur waarbij de cursist leert te handelen bij een ernstige bloeding en daardoor zeer waarschijnlijk een leven redt.

Vaak wordt gedacht aan een terroristische aanslag, maar zo dramatisch hoeft het niet te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of gewoon ongeluk bijvoorbeeld met een glazen raam etc.

Training wordt afgesloten met een certificaat van het UMCG.

Alle Trainingen kunnen ook op locatie
redline.jpg

BHV Evenementen

Een grote mate van mobiliteit door toegenomen vrije tijd en economisch welvaren zijn de ingrediënten voor de huidige populariteit van (massa) evenementen. Hierdoor is de evenementenbranche enorm gegroeid. Maar een evenement is niet te vergelijken met een kantoorpand of de petrochemische industrie en de hulp verlening heeft te maken met enorm veel andere factoren als een BHV- er op locatie in een kantoor. Ik heb binnen mijn jaren in de ISA academy deze training ontwikkeld en als kwaliteitsborging onder gebracht bij de NIKTA onder ISO 17024 (persoonscertificaat Bedrijfshulpverlener voor Evenementen). Evenementen brengen zekere risico’s voor de veiligheid van het publiek met zich mee. Het is dus niet verwonderlijk dat er een groeiende behoefte is ontstaan aan gespecialiseerde bedrijfshulpverlening die gericht is op evenementen, Deze twee daagse basiscursus kan een aanvulling zijn op de standaard basis training bhv en in deze training wordt met name aandacht besteed aan zaken die in evenementen en grootschalige publiek omgeving anders zijn als de standaard kantoor omgeving. Een evenement is met name een grote verzameling van mensen in een (veelal) korte tijd van voorbereiding. In deze training geef ik speciaal aandacht aan oplossingsgericht denken en het effect van alcohol en drugs en de daarbij horende acute zorgverlening. Maar ook aandacht voor onderwerpen als ; Crowd management, nauwe samenwerking medische hulpverleners op het evenement met de professionele hulpverleners, acute zorg bij oververhitting en/of onderkoeling, samenwerking met bijzondere activiteiten tijdens het event zoals bijvoorbeeld de pyrotechniek.
Group of young friends at summer festival, drug dealing concept
Female performer with arms raised singing during music event
Party
young woman making lines for sniffing glitter, confetti (imitation)
Trainingen op locatie
redline.jpg

EH bij drank en drugs

Iedereen die contact heeft met gebruikers van alcohol en/of drugs kan te maken krijgen met mensen die onwel of onhandelbaar worden. Soms wordt een dergelijke verstoring van gezondheid of gedrag (mede)veroorzaakt deze middelen. Het is dan belangrijk dat aanwezigen adequaat kunnen reageren. De tweedaagse cursus Eerste Hulp bij Drank & Drugsincidenten (EHBD) biedt daar handreikingen voor.

Inhoud van de EHBD cursus; – werking van alcohol en drugs, – Risico’s van alcohol en drugs, – EH bij gezondheidsverstoringen door gebruik van middelen, – Hoe om te gaan met iemand die onder invloed is.

Deze cursus bevordert de deskundigheid op het gebied van alcohol- en drugs gerelateerde incidenten en is opgezet om gezondheidsverstoring te herkennen, over de rol van alcohol en drugs te informeren en te leren welke acties en hulpmaatregelen ondernomen kunnen worden.

Cursisten kunnen na de training adequaat omgaan met de gezondheidsverstoringen, ze kunnen deze herkennen, mensen helpen en ze weten op correcte wijze de juiste hulp in te roepen. Ze zijn op de hoogte van voldoende kennis om de meldkamer goed te woord te staan, maar ook om het slachtoffer de juiste hulp te bieden/verlenen.

Bij meerdere kandidaten per training gelden andere tarieven! Tevens kunnen alle trainingen ook gegeven worden op locatie. Neem hierover contact met mij op.